Annonse

Ingen busstreik likevel


Foto: Tom Terjesen, Bussmagasinet

Åtte timer på overtid kom avgjørelsen i dag morges. Det ble dermed ingen streik blant ekspressbussene. Nå kan bussjåførene til og med gå på do i arbeidstiden.

– Vi har oppnådd en lønnsøkning på cirka 16 000 kroner per 1. april 2017. Bussjåførene har også fått en bestemmelse som sier at rutene skal tilrettelegges for toalettbesøk, sier forhandlingssjef Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet ifølge NTB.

I den nye avtalen skal det også bli innført et helgetillegg på 40 prosent.

Det var de fire fagforbundene Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Jernbaneforbundet som hadde sittet i forhandlinger med de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO Transport siden tirsdag og hadde meklingsfrist til midnatt onsdag kveld. Dersom det ikke hadde blitt enighet, ville 1500 av de 12000 organiserte sjåførene ha blitt tatt ut i streik fra torsdag morgen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer