KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ikke vær for kravstor på jobbjakt

I Kristiansand er det nå over 1800 personer som står uten jobb. Det utgjør 4,2 prosent av arbeidstyrken og er 225 flere personer sammenliknet med for ett år siden. Store nedbemanninger og en krevende markedssituasjon innenfor olje og gass er hovedårsaken til høy og stigende ledighet.

I et hardt jobbmarked har leder i NAV Kristiansand, Elisabeth Engemyr, følgende råd til jobbsøkere.

– Ikke vær for kravstor. Selv om det ikke er den mest spennende jobben man ser, så er det faktisk veldig lurt å ha en jobb enn å ikke ha en jobb, sier Engemyr, før hun gkommer med konkrete tips:

– Det gjelder å være aktiv på jobbsøkermarkedet. Vær fleksibel og tenk kreativt i forhold til den utdannelsen man har. Ikke vær kritisk til jobbene men ta de jobbene man får tilbud om selv om man kan virke overkvalifisert. Dersom det er mulig så er det fint om man kan være villig til å flytte på seg.

Det å ikke ha jobb kan være en belastning for folk flest og Elisabeth Engemyr vet at det kan være en vanskelig periode for de som står uten jobb.

– Vi vet at dette er veldig vanskelig for folk som mister jobb eller som er arbeidsløse. For det første så kan det bli vanskeligere økonomisk uten fast inntekt. For det andre så betyr jo jobben veldig mye for folk. Man mister fort noe av seg selv, når man mister jobben.

– Hva gjør dere i NAV for å hjelpe?

– Det er jo arbeidssøkerens eget ansvar å få seg jobb i utgangspunktet, men dersom man mister jobben sin så registrerer man seg på NAV som jobbsøker. Etter det tilbyr vi jobbsøker et møte der de får informasjon om hva de burde gjøre for å skaffe seg jobb på egenhånd. Heldigvis så skaffer de fleste seg jobb på egenhånd, men det er noen få som ikke klarer det og da kan NAV bistå.