KRS247.no

Henter værvarsel...

Ikke uvanlig mange tatt i storkontroll

I et døgn har UP gjennomført 65 fartskontroller i hele landet, og 20 andre land har også vært med på aksjonen «Speed Marathon». Fokuset er å ta ta flest mulig fartssyndere, men det ligner en helt vanlig dag, ifølge UP.

– For oss så er det ikke så veldig spesielt, vi har fokus på fart hele tiden. Det er ikke satt inn noe ekstra mannskap, og ikke brukt noe mer penger. Poenget er at aksjonen skal måle hvor mye trafikkpolitiet gjør i den daglige tjenesten. Det spesielle med denne aksjonen er egentlig at hele Europa gjør det sammen. Det sier politioverbetjent i utrykningspolitiet, Øystein Krogstad.

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Resultatene fra de ulike landene skal sammenlignes med hverandre. Det er det som gjør det hele litt spennende, ifølge Krogstad.

– Jeg har vel en tro på at trafikkpolitiet i Norge ligger på høyt på statistikken over utferdige forelegg, men det gjenstår å se, sier han.

Om det betyr at nordmenn kjører fortere enn andre, eller at trafikkpolitiet i Norge er mer effektive er det ikke så lett å spekulere i.

– Jeg skal vel være forsiktig med å si at vi er mer effektive, men jeg tror kanskje vi bruker mye folk, er flinke til å plassere oss og plukke ut folk. Men det blir ren gjetning, det blir spennende å se, sier Krogstad.

I løpet av døgnet ble 38 førere i Agdertatt for å kjøre for fort, og en fører mistet lappen.

– Det er ikke svimlende tall. Det var jo fra en torsdag til en fredag, i tillegg til at vi ikke var alle mann på. Men det er litt av poenget med aksjonen, det skal vise en normal dag. Vi kunne ha toppet det ved å sette på en haug med folk på overtid, men det var ikke meningen, sier politioverbetjenten.

Hør praten her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260317680″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]