Annonse

– Ikke umulig med kraftig nedbør sørpå


Arkivfoto: Pål Lomeland

Det er sendt ut obs-varsler om kraftige regnbyger som kan skape lokale oversvømmelser og jordskred. Mesteparten av nedbøren skal falle i Telemark, men noe av det kan skape små vanskeligheter i Agder-fylkene.

– Det ligger et lavtrykk i Skagerak i morgen som gir gråvær over hele Sørlandet og Østlandet. Det er varme of fuktige luftmasser som er ganske ustabile. Derfor venter vi mye nedbør i morgen, forteller Roar Teigen i StormGeo.

Mesteparten av nedbøren vil falle i indre Telemark, men noen byger vil finne veien til Sørlandet.

– Det vil ikke overraske meg om det kommer noen ganske kraftige byger over Arendal og Kristiansand i morgen, heller. Det er byger som er kraftige i kort tid, noe som gjør at det er fare for lokale oversvømmelser, sier Teigen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer