Annonse

Ikke rammet av streik enda


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Totalt 194 medlemmer har i dag morges blitt tatt ut i streik etter at meklingen mellom Spekter og Akademikerne brøt sammen i natt. Ingen av de er knyttet til Sørlandet sykehus.

– Partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, opplyser riksmekler Nils Dalseide til VG.

Medlemmene som har blitt tatt ut i streik er både leger, ingeniører, økonomer, jurister og samfunnsvitere.

Partene forhandlet i går kveld om hvordan arbeidstiden for leger ved sykehus skulle fastsettes.

– Vi opplever at det har vært liten vilje til å se på de spørsmålene vi har tatt opp. Det gjelder kolletivt vern og forsvarlig beskyttelse for våre medlemmer. Vi mener Spekters arbeidstidsordninger er uforsvarlige for både arbeidstakerne og pasientene, sier forhandlingsleder for Akademikerne helse, Rune Frøyland.

Spekter hevder at de søker mer fleksibilitet for å kunne planlegge hvordan de bruker ressursene best mulig.

Akademikerne på sin side mener at Spekters krav om individuelt fastsatte arbeidsplaner vil gi flere lange arbeidsuker, høyere arbeidsbelastning og svekket pasientsikkerhet.

I første omgang er det Oslo universitets sykehus, Sykehuset Østfold, Helse Bergen, Helse Stavanger og Finnmarkssykehuset som har blitt rammet av streiken, og det er varslet en ytterligere opptrapping fra fredag med 119 medlemmer som blir tatt ut.

Foreløpig er ikke Sørlandet sykehus blant sykehusene som blir rammet av verken det første eller det potensielt andre uttaket.

– Spekter beklager at Legeforeningen velger å gå ut i streik fordi de ikke har fått innfridd krav som ville ha gjort det svært vanskelig for sykehusene å planlegge tilbudet til pasientene i tråd med nye pasientrettigheter, pålegg fra politiske myndigheter, økte forventinger i befolkningen og gjennomføring av ny spesialistutdanning for leger, skriver Anne-Kari Bratten i Spekter i en pressemelding.

Forbundet sier at liv og helse ikke skal settes i fare som følge av streiken og Frøyland mener at de gjør et moderat uttak.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer