Annonse

Idyllisk pause på strandpromenaden


Arnstein (til venstre) og virksomhetsleder Wenche Rønning - Foto: Heidi Rosander

I idylliske omgivelser nederst i Tresset ligger en kafe utenom det vanlige. Den er drevet av Kirkens bymisjon som et sosialt entreprenørskap.

– Vi har en spesiell hensikt og det er å inkludere mennesker som sliter med ulike rusproblem i bedriften vår, sier virksomhetsleder Wenche Rønning til KRS247.

Portalen er utviklet med to ulike konsepter, et for motivasjon og et for produkter som skal fungere sammen og ifølge Rønning er kafédriften et av produktkonseptene som skal være åpen for alle i byen med en foreløpig relativt enkel meny. Ifølge nettsiden ble hele bedriften åpnet offisiell 2. desember og driver også med redesign av gamle møbler og tjenester som innsamling av flaskepant.

– Vi er ute i borettslag i store avfallsrom og henter pant to ganger i uken, men vi kan også tilby tjenester innen noe småflytting og ulike vaskeoppdrag, forklarer virksomhetslederen som håper på at de innen tre til fem år kan tjene nok egne penger til at de kan overleve uten offentlig støtte.

Hør hele intervjuet med Wenche Rønning og Arnstein, som er en av de som jobber i kafeen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer