KRS247.no

Henter værvarsel...

I dag starter oppladningen før 18. oktober

Årets TV-aksjon nærmer seg med stormskritt og nå kan endelig fylkesaksjonsleder for Agder, Anita Mørland intensivere arbeidet med å mobilisere hele Agder til årets største dugnad.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. Vi har jobbet med denne helt siden nyttår, men nå er vi klare til å starte helt skikkelig, sier Mørland til KRS247.

Fylkesaksjonsleder Agder, Anita Mørland

Fylkesaksjonsleder Agder, Anita Mørland

I år er formålet for aksjonen Regnskogfondet og pengene vil gå med til arbeidet som fondet driver med, nemlig å bevare den delen av regnskogen som fortsatt finnes i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

Dagens lansering skjer med to ulike møter der blant andre de 15 kommunekomiteene i Vest-Agder møtes for å finne ut hvordan vår region kan klatre enda høyere på listen over de beste fylkene. Under TV-aksjonen i 2013 kom Vest-Agder på en 12. plass, mens fylket klatret til en 7. plass under fjorårets aksjon som gikk til Kirkens nødhjelp.

– Vi markerer starten i dag med først og fremst å fortelle hvorfor årets TV-aksjon er spesielt viktig. Hvorfor er det viktig å bevare regnskogen, hvilken situasjon den er i og historien om at 260 millioner har regnskogen som sitt hjem, sier Anita Mørland som også har fått hjelp av Rune Paulsen fra Vågsbygd som en stor bidragsyter til årets aksjon.

– Han fikk stor interesse for regnskogen da han flyttet fra Kristiansand. Han har vært mye i Ny-Guinea og har mange interessante tett-på-historier i forhold til hva dette egentlig handler om, forklarer Mørland.

Etter dagens arrangementer vil det bare bli mer å gjøre for prosjektlederen frem mot selve aksjonsdagen i oktober.

– Vi kommer fremover til å gå nøye igjennom sjekklistene for å få til en gøyest og enklest mulig TV-aksjon og vi har jo etter hvert fått oss mange gode erfaringer, avslutter Anita Mørland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220782023″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]