Annonse

I dag starter oppladningen før 18. oktober


Yanomami-stammen i Demini. Foto: Thomas Nilsson

Årets TV-aksjon nærmer seg med stormskritt og nå kan endelig fylkesaksjonsleder for Agder, Anita Mørland intensivere arbeidet med å mobilisere hele Agder til årets største dugnad.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. Vi har jobbet med denne helt siden nyttår, men nå er vi klare til å starte helt skikkelig, sier Mørland til KRS247.

Fylkesaksjonsleder Agder, Anita Mørland

Fylkesaksjonsleder Agder, Anita Mørland

I år er formålet for aksjonen Regnskogfondet og pengene vil gå med til arbeidet som fondet driver med, nemlig å bevare den delen av regnskogen som fortsatt finnes i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

Dagens lansering skjer med to ulike møter der blant andre de 15 kommunekomiteene i Vest-Agder møtes for å finne ut hvordan vår region kan klatre enda høyere på listen over de beste fylkene. Under TV-aksjonen i 2013 kom Vest-Agder på en 12. plass, mens fylket klatret til en 7. plass under fjorårets aksjon som gikk til Kirkens nødhjelp.

– Vi markerer starten i dag med først og fremst å fortelle hvorfor årets TV-aksjon er spesielt viktig. Hvorfor er det viktig å bevare regnskogen, hvilken situasjon den er i og historien om at 260 millioner har regnskogen som sitt hjem, sier Anita Mørland som også har fått hjelp av Rune Paulsen fra Vågsbygd som en stor bidragsyter til årets aksjon.

– Han fikk stor interesse for regnskogen da han flyttet fra Kristiansand. Han har vært mye i Ny-Guinea og har mange interessante tett-på-historier i forhold til hva dette egentlig handler om, forklarer Mørland.

Etter dagens arrangementer vil det bare bli mer å gjøre for prosjektlederen frem mot selve aksjonsdagen i oktober.

– Vi kommer fremover til å gå nøye igjennom sjekklistene for å få til en gøyest og enklest mulig TV-aksjon og vi har jo etter hvert fått oss mange gode erfaringer, avslutter Anita Mørland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer