KRS247.no

Henter værvarsel...

Hyttekjøper, tenk deg om

Høysesong for hytter er like rundt hjørnet, og det ligger nå flere hytter ute til salgs. Det du som kjøper må være nøye på, er å kartlegge hva du faktisk trenger i og nær hytta du skal kjøpe. Det mener Alex Modahl fra DNB Eiendom.

– Det blir høyt tempo i påsken. Det er et ganske godt utbud både på Hovden, Bortelid og andre populære destinasjoner, sier Modahl til KRS247.

Han mener du som kjøper må vurdere om alpintsenter er viktig, eller om du klarer deg med langrennsløyper. Veiforholdene kan være viktige for deg. Er det vei helt inn til hytta? Hvordan er brøyteforholdene? Er det butikk i nærheten, eller kanskje fiskevann? Videre må du vurdere hva du vil ha i hytta. Innlagt vann eller må du borre?

– Ta høyde for disse tingene og finn ut mest mulig.

Modahl vil at du som kjøper husker noen ting før du slår til. Dårlige forberedelser kan gjøre hyttedrømmen om til et mareritt.

  1. Last ned og les prospekt nøye før du drar. Sett opp dine ønsker og sjekk av at hytta innfrir på flesteparten før du tar turen på visning.
  2. Sjekk ut området der hytta ligger. Er det langt til fiskevann, løyper, alpinanlegg, butikker? Finnes det gode tilbud for opplevelser om sommeren? Er det mobildekning i området?
  3. Byggets tilstand: Lekkasjer rundt pipa er blant de vanligste problemene på eldre fjellhytter. Sjekk også i forhold til setningsskader, isolering og ventilasjon. Er det gammel grunnmur, se etter muselort i skap og kroker.
  4. Vann, avløp og strøm: Finn ut hva det vil koste å bore etter vann eller koble seg til det kommunale vannlednings- og avløpsnettet. Sjekk utslippstillatelser. Finn ut hva det vil koste å få strøm til hytta. Parafin eller propan kan også være en mulighet.
  5. Tilbygg eller endringer: Sjekk med kommunen om du har lov til å bygge på eller gjøre andre endringer. Sjekk også om eventuelle påbygg er godkjent.
  6. Brøyting: Er hytta knyttet til et veilag eller har brøyteavtale? Hvor mye koster dette?
  7. Festekontrakt eller eiet tomt: Sjekk den årlige tomtefesteavgiften, kontraktens varighet og muligheten for å fornye leiekontrakten.

 

Hør hele intervjuet i spilleren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316017309″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]