KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvor er de kristne velgerne?

Det er et av spørsmålene Fædrelandsvennen og politisk redaktør Vidar Udjus forsøker å få svar på når det samles til debatt på Q42 i Kristiansand sentrum. Velgergruppen er spredt over de fleste partier i Norge, og redaktøren lurer på om noe kan samle dem. Da rettes først blikket til KrF.

– Jeg tror KrF mangler en kampsak som mange opplever som relevant. Det har de ikke hatt, etter mitt syn, siden kontantstøtten ble innført, sier redaktøren til KRS247.

Siden den gang har KrF slitt, og etter valget i 2005 ble partiet halvert på Stortinget med 6,8 % oppslutning. Udjus tror at et slikt resultat i årets stortingsvalg hadde gledet KrF. De kristne velgerne er andre steder.

– KrF sliter litt og ligger i underkant av 5 % på målingene. Tidligere valganalyser har indikert at AP har flest kristne velgere, og så har åpenbart FrP forsynt seg i de siste årene. Tidligere snakket man om kristensosialister. Et interessant trekk er at borgerlige konservative aktører nå forsøker å samle en kristenkonservativ folkebevegelse etter modell fra USA, fortsetter Udjus.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/325332897″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]