KRS247.no

Henter værvarsel...

Hvem skal bestemme hva som bevares?

Det er tema når utbyggere, arkitekter og politikere skal samles i Kunsthallen i Kristiansand over biblioteket. Tollbodgata, bygg 32, går en usikker fremtid i møte. Flere mener noe om bygget og byplanlegging generelt.

Randi Berge Wandrup, arrangementsansvarlig for Kristiansand Folkebibliotek, og Cecilie Nissen, daglig og kunsterisk leder for Kristiansand Kunsthall, forventer et bredt spekter av meninger rundt dette temaet.

– Jon Bjørgum er som eiendomsutvikler interessert i å rive fordi han mener det er slik man får utvikling i byrommet. Samtidig har vi murbyplanen, men det gjøres stadig unntak fra den. Hva skal vi med den planen når den ikke overholdes, spør Wandrup.

– Vi synes også det er interessant å høre hva Jon Bjørgum står for, for det hører vi ikke så ofte. Vi gir folk muligheten til å snakke litt mer om deres tanker om byutvikling, og det gjelder også Bjørgums meningsmotstandere, forteller Nissen til KRS247.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/210594312″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]