KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva skjer med DAB og FM i Agder?

Mens debatten rundt radioens fremtid raser, satser Radio Sør som aldri før. Den nå 32 år gamle radioen etablerer seg nå på DAB, samtidig som FM-fremtiden er sikret i minst fem år til.

I 2017 ventes det omfattende endringer i radiomarkedet som en følge av slukkingen av de nasjonale FM kanalene. Allerede 21. juni slukker NRK alle sine FM sendinger i Agder. 15. september slukker også P4 og Radio Norge sine FM sendinger og går over til kun å sende på DAB.

Radio Sør er i ferd med å rulle ut sitt eget DAB-nett i fylket og venter å få den første senderen operativ fra Odderøya i månedsskiftet januar/februar. Når NRK slukker sine FM sendinger i april vil Radio Sør ha DAB dekning fra Mandal til Lillesand, omtrent det samme som dagens FM-dekning.

 

Blir eneste lokale kommersielle radio på FM

Selv om NRK, P4 og Radio Norge slukker sine FM-sendinger, vil Radio Sør fortsette å sende på FM. Fra 15. september 2017 blir lokalradioen den eneste lokale kommersielle radiokanalen på FM-nettet i Vest-Agder.

Ansvarlig redaktør og daglig leder, Tore Mydland

Lokalradioer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger mister sine FM-konsesjoner i 2017, men dette skjer ikke i Kristiansand. Radio Sør rammes derfor ikke av denne ordningen og har nettopp fått fornyet sin FM-konsesjon til 2022.

– Dette er selvfølgelig en fantastisk mulighet for oss, og den skal vi utnytte. Vi satser for fullt på alle plattformer, på både FM, DAB og Internett, sier ansvarlig redaktør Tore Mydland.

– Mange vil nok vente å se før de investerer i DAB-radio – særlig i bilen. Å sende både på DAB og FM i årene som kommer vil derfor gi oss et løft i lytteroppslutningen, sier Mydland.

 

Tunneldekning på plass

Radio Sør har allerede fått full tunneldekning i alle større tunneler i dekningsområdet, som eneste kommersielle radio. Dette gjelder Flekkerøytunnelen, Vågsbygdporten, Baneheitunnelen, Oddernestunnelen og alle tunnelene på E18 fra Kristiansand til Lillesand. Det betyr at lytteropplevelsen for lytting i bil blir ytterligere forsterket.

 

Radio Sør ferier bursdag med relansering i februar

Radio Sør (tidligere Radio Ung) feirer 1. februar 32 år. Redaktør Mydland har vært med nesten helt siden oppstarten, og deltatt på både oppturer og nedturer. Nå står radioen foran nok et spennende veiskille. For å forberede seg på å ta større andeler i radiomarkedet har Radio Sør inngått et omfattende kommersielt og redaksjonelt samarbeid med Radio Metro – den største lokalradioen på Østlandet.

– Vi legger om musikkprofilen noe og satser enda hardere på morgensendingen vår, med blant annet mer lokalt stoff. Endringene skjer allerede i februar, sier Mydland, som tror at 2017 blir et godt år for lokalradiolyttere på Sørlandet.