KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva gjør vi med cannabis?

Norge bør få seg et felles mål med ruspolitikken. Det er to fløyer som dominerer debatten, og dette er uheldig. Det mener samfunnsdebattant Jacob Handegard. Han mener debatten etter Folkeopplysningens program om cannabis må tas til neste nivå.

Jacob Handegard.

Jacob Handegard.

– Folkeopplysningen var et godt dypdykki forskning og det ble stilt mange betimelige spørsmål. Jeg tror det viktigste av alt var at man fikk et klart inntrykk av at vi ikke har et felles mål med ruspolitikken, sier Handegard til KRS247.

Han mener det er to fløyer som dominerer debatten. De som har nulltoleranse som hovedmål og de som vil se mer på helheten av effekten av politikken man fører. Handegard mener det er beklagelig og at man må klare å samles om noen klare mål.

  1. Politikken vi fører må komme de svakeste til gode.
  2. Vi må skille narkotiske stoffer og illegale rusmidler fra hverandre.

Debattanten mener videre at man kan lære mye av alkohol- og tobakkpolitikken dersom man velger å legalisere cannabis og andre narkotiske stoffer. Hør hele intervjuet i spilleren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/283029831″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]