Annonse

Hva er egentlig «kristne» verdier?


Programleder for Teologikafeen, Ole Jørgen Sagedal. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Spørsmålet må ses i lys av Grunnlovens nye formulering. «Verdigrunnlaget forbliver vår kristne og humanistiske arv». Da dukker det opp mange spørsmål: Er det forskjell på kristne og humanistiske verdier? Finnes det i hele tatt spesielle kristne verdier?

Det er spørsmålet som teologikafeen i Kristiansand skal forsøke å finne svaret på når de inviterer professor emeritus Halvor Moxnes til Domkirken for å diskutere temaet.

– Vi ønsker jo å ta teologiske temaer, uten nødvendigvis å bare ha teologer som foredragsholdere. Janne Haaland Matlary ble jo en godt besøkt seanse. Samtidig prøver vi å ha lokale foredragere, forteller programleder for kafeen Ole Jørgen Sagedal til KRS247.no.

– Hva tenker du om ukens tema?

– Jeg er jo sjelden i posisjon til å måtte svare på spørsmål. Jeg stiller de som oftest, men om du skulle utfordre meg så vil jeg si at jeg heller mer og mer mot at det er noe allment over oss mennesker når det kommer til moral. Så kommer jo spørsmålet om hvorvidt dette er kristent? Teologisk kan man si at dette er en del av Guds skaperverk, og jeg TROR det guddommelige i tilværelsen har mye å si for vår etiske vurderingsevne, sier Sagedal.

Halvor Moxnes gjester Kristiansand onsdag klokken 19.30 i Domkirken. Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer