KRS247.no

Henter værvarsel...

Hva er egentlig en vennskapsby?

Kristiansand har ni vennskapsbyer. Hvor mange kan du nevne? Bevisstheten rundt vennskapsbyer og hva disse vennskapene betyr, er det på tide å heve. Det mener Tove Welle Haugland og Ingvild Andresen, som begge har tatt initiativ til Venner Deler-festen i kveld.

Vennskapsbyen det nå handler om heter Rajshahi, og ligger i Bangladesh. Bangladesh er regnet som et av verdens aller fattigste land år etter år. Haugland mener dette vennskapsbåndet til Kristiansand har betydd mye for byen.

– Dette handler om å møte mennesker som er i en annen situasjon enn vi er i Norge. De fleste byer har vennskapsbyer, og veldig ofte er vennskapsbånd mellom byer er basert på næringsinteresser, hvor næringslivet kan utveksle erfaringer med hverandre, sier Haugland til KRS247.

Tove Welle Haugland og Ingvild Andresen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Tove Welle Haugland og Ingvild Andresen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Kristiansand har gjennom mange år siden 70-tallet vært med å bidra til å bygge opp sykehusavdelinger, sykepleierutdanning og andre veldig viktige tiltak for folk som bor der. Dette er et veldig godt vennskap, og det vil vi profilere, sier Haugland.

Haugland er KrFs ungdomskandidat i årets kommunevalg, men påpeker at dette ikke er et politisk arrangement. Venner Deler-festen på Frk. Larsen i kveld skal vise hva dette betyr for Rajshahi, og øke bevisstheten rundt vennskapsbyer.

– Tove og meg har registrert at veldig få studenter og unge vet hva Rajshahi er. Vi er dritstolte av byen vår som faktisk tar vare på venner i andre byer, sier Ingvild Andresen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220100091″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]