KRS247.no

Henter værvarsel...

– Hun handlet i byens beste interesse

Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, har tatt Bergens ordfører Trude Drevland (H) i forsvar denne uken. AUF-lederen i Vest-Agder, Kai Steffen Østensen, mener politikere må være mer bevisst på skillet mellom de folkevalgte og folket.

– Jeg pekte på at hun har gjort en innsats for sin by, ved å gjøre den mer attraktiv som cruisedestinasjon. Hun har handlet etter det hun mener er byens beste interesse. Hun burde kanskje forankret dette politisk, men jeg vet ikke i hvilken grad dette er gjort, sier Grundekjøn til KRS247.

Drevland høster kritikk for å ha arrangert høyprofilert skipsdåp i Bergen på 17. mai, og dermed stenge havneområdet i Bergen sentrum for at småbåter kunne legge til kai. Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen mener både Drevland og Grundekjøn, og alle andre folkevalgte, å være med obs på at forskjellen mellom folk og folkevalgte ikke skal være for stor.

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

– Som politikere og offentlig valgte personer er det viktig at man tenker over hvilken rolle man har. Da er det viktig å finne ut hvor går grensa for hva som er etisk riktig å gjøre, sier Østensen.

Han vil ikke kommentere spesifikt saken med Drevland eller Grundekjøns støtte til Drevland, men sier på generelt grunnlag at avstanden mellom folkevalgte og folk må reduseres.

– Jeg tenker at et mål i seg selv må være å skape minst mulig avstand. Med å dra på slike reiser Drevland gjorde i forbindelse med skipsdåpen, det Grundekjøn kaller «det privilegiet», fremstår politikerne mindre folkelige.

Hør hele saken her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/209861691″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]