Annonse

– Hun handlet i byens beste interesse


Foto: Helge Martin Markussen

Ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, har tatt Bergens ordfører Trude Drevland (H) i forsvar denne uken. AUF-lederen i Vest-Agder, Kai Steffen Østensen, mener politikere må være mer bevisst på skillet mellom de folkevalgte og folket.

– Jeg pekte på at hun har gjort en innsats for sin by, ved å gjøre den mer attraktiv som cruisedestinasjon. Hun har handlet etter det hun mener er byens beste interesse. Hun burde kanskje forankret dette politisk, men jeg vet ikke i hvilken grad dette er gjort, sier Grundekjøn til KRS247.

Drevland høster kritikk for å ha arrangert høyprofilert skipsdåp i Bergen på 17. mai, og dermed stenge havneområdet i Bergen sentrum for at småbåter kunne legge til kai. Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen mener både Drevland og Grundekjøn, og alle andre folkevalgte, å være med obs på at forskjellen mellom folk og folkevalgte ikke skal være for stor.

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

Fylkesleder i Vest-Agder AUF, Kai Steffen Østensen. | Foto: Privat

– Som politikere og offentlig valgte personer er det viktig at man tenker over hvilken rolle man har. Da er det viktig å finne ut hvor går grensa for hva som er etisk riktig å gjøre, sier Østensen.

Han vil ikke kommentere spesifikt saken med Drevland eller Grundekjøns støtte til Drevland, men sier på generelt grunnlag at avstanden mellom folkevalgte og folk må reduseres.

– Jeg tenker at et mål i seg selv må være å skape minst mulig avstand. Med å dra på slike reiser Drevland gjorde i forbindelse med skipsdåpen, det Grundekjøn kaller «det privilegiet», fremstår politikerne mindre folkelige.

Hør hele saken her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer