Annonse

Høyre, KrF, FrP og PP mister flertallet


De fire borgerlige mister sitt flertall denne perioden. | Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Det borgerlige samarbeidet som har styrt Kristiansand de siste fire årene, har ikke lenger flertall i bystyret. Det viser det siste resultatet etter fintellingen i kommunen.

Arbeiderpartiet er det største partiet med 15 mandater. Deretter følger Høyre med 13, KrF med 8 og FrP med 4 mandater. Sammen med Pensjonistpartiets ene mandat, blir det 26 mandater til sammen. Det var lenge usikkerhet knyttet til det siste mandatet som skulle tildeles enten KrF eller Venstre. Det var de sistnevnte som kan juble for det mandatet, og et uendret antall stemmer i bystyret fra i fjor.

Slik blir mandatfordelingen i bystyret i Kristiansand de neste fire årene.

AP: 15
H: 13
KrF: 8
FrP: 4
MDG: 3
V: 3
SV: 2
Dem: 2
Rødt: 1
PP: 1
SP: 1

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) velger å fokusere på det ikke-sosialistiske flertallet i det nye bystyret.

– Det er fremdeles et stort ikke-sosialistisk flertall i bystyret, og da er jo spørsmålet hvem man må ha for å få flertallet. Vi har Demokratene, Senterpartiet eller Venstre som mulige partnere.

– Hvem av de ser mest aktuelle ut akkurat nå?

– Egentlig alle sammen og lage 32 mandater bak bystyret. Jeg tror byen trenger et solidt fundament for å lage gode flertall og gode budsjetter i årene fremover.

Senterpartiets Ole Magne Omdal vil ikke si så mye om et fremtidig samarbeid.

– Vi skal ha et partimøte i kveld hvor dette skal drøftes. Utover det har jeg ikke så mye jeg vil kommentere, sier Omdal til KRS247.

Hør intervjuet med Kristiansen her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer