Annonse

Hjelper fiskerne på Gaza


Foto: Norsk Folkehjelp/UPA/Mohammed Saber

Når aksjonen «Godtfolk Glømmer Ikke Gaza» går av stabelen i morgen, er målet å samle inn penger til fiskerne i det krigsrammede området. Håpet er å få reparert og erstattet mye av det som ble ødelagt i løpet av stridighetene i fjor sommer.

Åsmund Mjåland og Randi Berge Wanderup. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Åsmund Mjåland og Randi Berge Wanderup. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Årets aksjon går ut på å hjelpe fiskerne på Gaza tilbake til hverdagen. Penger skal hjelpe dem til å reparert båter og utstyret sitt slik at de kommer tilbake til den vanlige turnusen, forteller Åsmund Mjåland til KRS247.

Fiske er viktig for en stor del av befolkningen i Gaza, og mange er avhengig av denne næringsveien.

– I Gaza har mange fiske som levebrød, sier Mjåland.

Det arrangeres et åpent arrangement på Aladdin hvor det arrangeres basar og auksjon. Randi Berge Wandrup har fått ansvar for det kulturelle, og kan skilte med flere kjente navn.

– Annabelle Despard gjorde nettopp suksess under Ibsen-Hamsun-dagene i Grimstad. Terje Dragseth kommer og leser novellen Krig fra sin siste samling, Terje Formoe kommer og synger. Det gjør også Hilde Hefte og Egil Kapstad, sier Wandrup.

Målet er også å skype direkte ned til Gaza i løpet av arrangementet. Mjåland understreker også at dette ikke er et politisk arrangement.

– Vi prøver å ikke binde oss til en blokk i denne konflikten. Vi ønsker å favne bredt, og det handler bare om å hjelpe folk.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer