Annonse

– Historisk, men…


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Pål Lomeland

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener dagens innstilling fra Agderfylkenes forhandlingsutvalg viser at ett Agder er nærmere enn noen gang. Men man trenger ikke grave lenge for å finne stor uenighet.

– Det er første gangen vi har et flertall i to fylkesting og et flertall i et forhandlingsutvalg som går inn for å samle de to fylkene, men like under overflaten ligger det stor uenighet, sier Udjus til KRS247.

At begge Arbeiderpartiets representanter i utvalget, henholdsvis fylkesordfører i Aust, Tellef Mørland, og opposisjonsleder i Vest, Randi Øverland, er rykende uenig med både flertallet i utvalget og hverandre forteller en historie, mener Udjus.

– Det var ganske eiendommelig på pressekonferansen hvor forskjellig utgangspunkt de to hadde, sier Udjus.

Det er arbeidsplasser det til slutt handler om, noe som også skuffet Udjus noe.

– Jeg hadde ønsket meg at det skulle handle om noe mer enn fordeling av arbeidsplasser. Hver arbeidsplass er jo viktig for den det gjelder, men samtidig tenker jeg at interessene og det fellesskapet vi har og bør ha på Agder burde ha en høyere himmel enn «hvilke arbeidsplasser skal ligge i Arendal eller Kristiansand».

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer