Annonse

Hevdet han bare skulle skjære brød


Illustrasjonsfoto: Madeleine Liereng

Den 30 år gamle svensken som står tiltalt for å ha drept sin mors samboer med kniv i Kristiansand, forklarte i tingretten i dag at det hele var et uhell.

– Jeg tar en kniv som jeg skal skjære brød med. Jeg går for å hente skjærefjøla i skuffen, jeg snur meg om med kniven, og så går kniven inn i X. Jeg får panikk, drar ut kniven og hiver den i vasken, lød noe av mannens forklaring i dag.

Aktor Johan Martin Kile mener denne forklaringen skiller seg fra det han har forklart for politiet tidligere. I avhør skal svensken ha sagt at han holdt kniven ned langs høyre lår og mye lavere enn hva tiltalte fortalte i tingretten.

– Kan det hende du har endret dette etter at du fikk rede på hvor kniven hadde truffet, sa aktor Kile ifølge NRK Sørlandet.

Når aktor presser litt videre på, blir den titalte stille i vitneboksen.

Det var den 13. oktober i fjor at en mann ble drept i en leilighet i Kongens gate. Den 43 år gamle mannen skal trolig ha blitt drept med en IKEA kjøkkenkniv, ifølge rettsmedisiner ved Oslo Universitetssykehus, Silje Oseberg.

Stikket skal ha gått gjennom brystbeiner og var fem centimeter langt og mellom 10 og 15 centimeter dypt. Undersøkelsene passer heller ikke til tiltaltes forklaring, som tyder på at det mest sannsynlig er snakk om et angrep og at håndgrepet skal ha vært motsatt av hva man forventer ved brødskjæring.

Rettsaken fortsetter i morgen og forsvarer Svein Kjetil Lode Svendsen vil be om at den tiltalte 30-åringen frifinnes for drapet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer