KRS247.no

Henter værvarsel...

Her får du de ordentlig harde pakkene

Sørlendinger er på ingen måte mer tilbakeholdne når det kommer til kjøp av sexleketøy. Harde pakker kjøpt på Kondomeriet kan fort dukke opp under ditt juletre.

– Neida, det er bare en myte. Kanskje er det slik at sørlendingene ikke snakker så mye om det, men de handler like mye som resten av landet, sier butikkekspeditør hos Kondomeriet på Sørlandssenteret, Mari Kallhovde,

Og hun skulle ha en god oversikt over sørlendingers kjøp av sexleketøy.

– Mitt inntrykk er på ingen måte slik at Sørlendinger er mer flaue eller tilbakeholdne når det kommer til kjøp av sexleketøy.

Ifølge en undersøkelse gjort i 2008 eier over halvparten av alle nordmenn et sexleketøy og trenden er økende. Selv om de fleste nordmenn velger å handle slikt på nettet, er besøket godt i butikken.

Mange menn

– Her finner sørlendinger alt de trenger, kort og greit, sier Kallhovde. Hun viser stolt fram utvalget til butikken på Sørlandssenteret.

– Det er menn som bruker mest penger på produkter til sine partnere.

Men de som tror at det bare er tullegaver til venner og venninner som handles inn nå før jul tar feil. Ofte observerer man menn med gullsmedposen, som kommer innom for å handle en ekstra gave til sin kjære. En gave som mange av oss ikke nødvendigvis ønsker å åpnes sammen med resten av familien.

– Vi har mange besøkende hele året, og ikke bare nå oppunder jul forteller hun.

Detektivarbeid

– Det er ikke slik at vi kan se med en gang om noen er ute etter en morogave, så det må vi da finne ut av sier ekspeditøren.

Men det er også en del som kjøper gaver til venner som de gjør på spøk, eller i et forsøk på å gjøre den andre flau.

Hun da kan vise frem avdelingen som inneholder alt fra truser til kondomer, og i noen tilfeller en blanding av de to.I tillegg får man en del godteri man kan ha det gøy med.

Kunden er sjefen

– Vi må finne ut om dette er bare tull og tøys, eller om det bare skal være litt på kanten. Det må nesten være opp til kunden om hvor langt de vil dra det. Det tar ikke jeg ansvar for, sier en lattermild butikksjef.

De som er ute etter noe mer eksklusivt til sin partner må noe lenger inn i butikken for å finne det mer eksklusive av dildoer, vibratorer og oljer.

Det er en utfordring for de ansatte når kunder kommer inn uten egentlig å vite hva han skal ha. Da starter et lite detektivarbeid for å finne ut hva partneren kan ønske.

– Det er en et lite puslespill, men med litt samarbeid så finner vi som regel ut av det til slutt. Da kommer vi ofte frem til flere løsninger, sier Kallhovde.

Alle gaver fra Kondomeriet blir uansett pakket i anonymt papir,slik at det ikke skal avsløres hvor gaven er handlet.

Søt hevn

Er du blant de som planlegger en morogave til en kamerat eller venninne, så er det viktig å huske på at det kan slå tilbake på deg.

– Jeg husker en mann som kom inn hit tredje juledag. Han hadde fått en slik gave av en kamerat, og sverget hevn. Jeg husker ikke akkurat hva han kjøpte, men det ble en god hevn, såpass kan jeg si, avslutter Kallhovde.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/179914475″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]