KRS247.no

Henter værvarsel...

Her er tipsene for et sikrere hjem i vinter

Når temperaturen synker utover høsten, kan det være en idé å sjekke ut et par ting før du starter fyringen. Når 40 % av norske husbranner har en elektrisk årsak.

Det er en hel del du kan gjøre for å være tryggere. Rolf Bjarne Eriksen fra LOS ber deg særlig være oppmerksom på det du bruker til oppvarming.

– Sørg for god avstand til brennbart materiale på ovnene dine. Samtidig bør du tørke støv av panelovner samtidig som du sjekker bak dem og forsikrer at det ikke har havnet en sokk eller et papirark på baksiden av ovnen, sier Eriksen til KRS247.

Dessuten ber han på det aller sterkeste om at du plugger oppvarmingsovnene dine rett i veggen, og ikke i en skjøteledning eller padde.

– Det har med tykkelsen på ledningene og totalbelastningen. Veggkontaktene er bedre siden det ikke er noe bøy og vridning på ledningen og de sitter fast, fortsetter Eriksen.

Andre tips han har er å sjekke sikringsskapet, røykvarsleren og sørg for å trekke ut støpsler før du drar på høstferie. Hør flere tips i lydklippet.