KRS247.no

Henter værvarsel...

– Helt avgjørende at vi fikk pengene

Glencore Nikkelverk i Kristiansand fikk like før helgen en bevilgning på 380 millioner kroner fra Enova til et elektrolyseprosjekt som skal revolusjonere kobber- og sinkproduksjonen. Ifølge Øivind Stenstad var det utrolig viktig at de fikk pengene.

– Den var helt avgjørende for at vi kan gå videre med prosjektet, med dette tilsagnet så er vi klare for detaljplanlegging av prosjektet og kan søke om intern konserngodkjennelse iløpet av 2017, sier administrerende direktør i Glencore Nikkelverk til KRS247.

Øivind Stenstad - Foto: Alf Otto Fagermo

Øivind Stenstad – Foto: Alf Otto Fagermo

Enovas millioner finaniserer 40 prosent av hele totalkostnaden som dreier seg om et helt automatisk elekrolyseanlegg som vil effektivisere dagens kobberproduksjon med 35 prosent.

– Elektrolyseprosesser er veldig energikrevende, og det er vår oppgave å produsere nikkel med så lite bruk av ressurser som mulig, forklarer Stenstad og viser til at et moderne samfunn er helt avhengig av nikkelproduksjonen i forhold til at flere viktige teknologiske hjelpemidler og produkter har nettopp det stoffet i seg.

– Denne elektrolyseprosessen er det siste trinnet i vår produksjon av nikkel og kobber og vi starter med kobberelektrolysen og dette representerer en helt ny teknologiplattform og dagens kobberproduksjonen vil bruke 35 prosent mindre energi enn det den gjør i dag, sier direktøren.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/212609550″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]