KRS247.no

Henter værvarsel...

Helga Langeland tildelt kommunens frivillighetspris

81 år gamle Helga Langeland ble mandag kveld tildelt Kristiansand kommunes frivillighetspris for 2015. Hun fikk prisen for hennes store frivillige engasjement i Randesund.

Det var ordfører Arvid Grundekjøn som under styremøtet for Randesund Bygdekvinnelag, delte ut prisen til en overrasket og rørt Langeland.

 – Dette var en utrolig stor overraskelse, og jeg ble helt nummen for dette hadde jeg aldri trodd. Jeg har jo bare gjort helt vanlig bygdearbeid, så jeg må bare si hjertelig takk alle sammen, sier hun til kommunens nettsider.

I følge juryen har Langeland i alle år vært en aktiv bidragsyter i lokalsamfunnet siden hun kom til Randesund på midten av 50-tallet. Hun ble raskt medlem i Randesund bygdekvinnelag der hun har vært en aktiv pådriver i alle år. Hun har blant annet bidratt på mange innsamlinger, loppemarkeder og basarer hvor inntektene gikk til gode formål.

Et av formålene var Randesund kirke på Frikstad. I tillegg til å samle inn penger kostet Langeland gulvteppene i kirkeskipet, og sammen med to andre har hun vevd og sydd gardiner til kirken. I bygdekvinnelaget drev hun også arbeidsstue for barn. Der lærte hun blant annet barna å sy, lage kleshengere og lommebøker i skinn.

Hun har også arbeidet som frivillig ved frivillighetssentralen på Strømmetunet i Randesund og Tveit siden oppstarten i 1996, og er fremdeles aktiv som styremedlem. I frivillighetssentralen har hun blant annet hatt ansvaret for Sansehagen, vært i bakegjengen og laget ovnsbakte brød, samt arbeidet på markedene.

Hun har drevet kafé i kommunelokalet der hun serverte hjemmelagde komper, og hun har blitt kjent for sin lefselaging som har fått navnet Randesundslefsa. Da Randesund seniordans ble opprettet svingte hun seg med, og i perioder har hun vært fungerende leder. Langeland er også med i Randesund historielag.

– Helga Langeland har vært aktiv på alle fronter i alle år, og er en bauta i Randesund. Hun er et ja-menneske, og er stadig med på nye aktiviteter. Hun er absolutt en verdig kandidat til årets frivillighetspris til, sier jurymedlem Anne Grete Widding til kommunens nettsider.

Frivillighetsprisen deles ut hvert år, og for tredje gang utdeles prisen til både en organisasjon og person. Tidligere denne måneden mottok organisasjonen Bragdøya Kystlag frivillighetsprisen for sitt store frivillighetsarbeid og dugnadsånd på Bragdøya.