KRS247.no

Henter værvarsel...

– Hele organisasjonen blir rammet av kutt

Cameron Sense på Andøya i Kristiansand må kutte i staben, og ytterligere 50 mister jobbene. Administrerende direktør i Cameron Sense, Tom Fidjeland, forteller at selskapet ikke har planlagt ytterligere nedskjæringer.

– Vi har ingen konkrete planer om flere kutt, i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid. Det som skjer langt fremme har jeg ingen oversikt nå, sier Fidjeland til KRS247.

Bedriften som leverer høyteknologisk boreutstyr og borepakker til den internasjonale olje- og gass industrien har i løpet av halvannet år redusert staben med 200 personer. Det siste kuttet i arbeidsstokken kom i juni i år da 50 personer måtte gå fra bedriften som har tilhold på Andøya i Kristiansand.
Selskapet opplever mindre ordreinngang enn de forutså da kuttene kom i juni i år. Det er fortsatt ikke helt klart hvem som skal gå riktig ennå av de innleide og faste ansatte, men hele organisasjonen kommer til å bli rammet.

– Absolutt alt fra administrasjon og service til teknisk, prosjekt og innkjøp. I utgangspunktet skal våre 20 innleide ut dersom det er fast ansatte som kan gjøre flere jobber, forteller Fidjeland.

Selskapet skal i løpet av september måned avgjøre hvem som forsvinner. I oppsigelsestiden kommer selskapet til å fristille ansatte fra arbeidsplikt samt å bidra med karriereveiledning, slik det ble gjort i forrige oppsigelsesrunde.

– I tillegg skal vi ikke se bort i fra at det kan bli noen permitteringer fremfor oppsigelser. Det kommer igjen an på ordretilgangen i nær fremtid, sier Fidjeland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221285034″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]