Annonse

– Hele organisasjonen blir rammet av kutt


Foto: Pål Lomeland

Cameron Sense på Andøya i Kristiansand må kutte i staben, og ytterligere 50 mister jobbene. Administrerende direktør i Cameron Sense, Tom Fidjeland, forteller at selskapet ikke har planlagt ytterligere nedskjæringer.

– Vi har ingen konkrete planer om flere kutt, i hvert fall ikke i umiddelbar fremtid. Det som skjer langt fremme har jeg ingen oversikt nå, sier Fidjeland til KRS247.

Bedriften som leverer høyteknologisk boreutstyr og borepakker til den internasjonale olje- og gass industrien har i løpet av halvannet år redusert staben med 200 personer. Det siste kuttet i arbeidsstokken kom i juni i år da 50 personer måtte gå fra bedriften som har tilhold på Andøya i Kristiansand.
Selskapet opplever mindre ordreinngang enn de forutså da kuttene kom i juni i år. Det er fortsatt ikke helt klart hvem som skal gå riktig ennå av de innleide og faste ansatte, men hele organisasjonen kommer til å bli rammet.

– Absolutt alt fra administrasjon og service til teknisk, prosjekt og innkjøp. I utgangspunktet skal våre 20 innleide ut dersom det er fast ansatte som kan gjøre flere jobber, forteller Fidjeland.

Selskapet skal i løpet av september måned avgjøre hvem som forsvinner. I oppsigelsestiden kommer selskapet til å fristille ansatte fra arbeidsplikt samt å bidra med karriereveiledning, slik det ble gjort i forrige oppsigelsesrunde.

– I tillegg skal vi ikke se bort i fra at det kan bli noen permitteringer fremfor oppsigelser. Det kommer igjen an på ordretilgangen i nær fremtid, sier Fidjeland.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer