Annonse

Hektiske forberedelser for ny radiokanal


Foto: Alf Otto Fagermo

19. april våkner Radio 3,16 til liv på DAB-nettet over hele landet. Det er en kristen radiokanal i regi av Filadelfia i Kristiansand og for daglig leder Margrethe Tveit blir det mye jobb frem mot dagen det røde lyset går på i fra studio i Q42.

– Det er mange ting som skal på plass. Vi har jo ikke hatt 24 timers sending i dag, så vi må lage en helt ny programflate. Vi planlegger å få samlet alle gode krefter rundt og har et godt samarbeid med GodRadio-gruppen i dag, forteller Tveit til KRS247.

For Filadelfia var det spesielt en ting som gjorde at de følte de måtte tenke nytt.

– Vi var i tvil hva vi skulle gjøre siden FM-nettet stenger og at bare lokalradioene blir værende og vi har hatt en tanke om en riksdekkende radiokanal i hjerte lenge. Men det var ikke mulighet til å få til det på FM. Så undersøkte vi om det var mulig å få til på DAB noe det viste seg at det var.

– Er det på tide at det kommer en riksdekkende kristen radiokanal?
– Det synes jeg. Vi synes jo at vi har det beste budskapet av alle radiokanaler på hele planeten. Det er et stort marked der ute rett og slett. En ting er her i Kristiansand hvor du har menigheter og kor rundt ethvert hjørne. Men du skal ikke lenger utenfor Sørvestlandet før ting er helt annerledes. Det er fint å kunne være tilstede i bilen og hjemme der folk er, sier lederen.

Radionavnet er ikke like åpenbart kristent som Filadelfia, men Tveit sier at de mest innvidde har nok løst koden allerede.

– 3,16 henspeiler til Johannes kapittel 3,16 som populært kalles mini-bibelen, sier hun.

– Hvordan har reaksjonene vært etter at dere gikk ut med nyheten i dag?
– Det har vært kjempepositivt. Det er tydelig at mange har savnet noe sånt som dette, så jeg har bare fått mange hyggelige tilbakemeldinger.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer