Annonse

Hatefulle bannere ved Torvet


Bilde fra Torvet i dag. | Foto: Fredrik Jensen

Ved to steder i Kristiansand har det blitt hengt opp bannere som gjør at arrangøren av Skjeive Sørlandsdager nå foretar en risikovurdering sammen med politiet. Flere i miljøet føler seg truet av det siste døgnets hendelser i byen. Nå vil arrangøren at sikkerheten vurderes med politiet.

– Man blir jo vantro, satt ut og veldig overrasket. Det går veldig sterkt inn på oss, sier Monica Strand Korgerud fra FRI Forening for seksualitet- og kjønnsmangfold.

På banneret står det skrevet «Knus homolobbyen», samt at det vises til et nettsted. Korgerud forteller at flere medlemmer i FRI nå er usikre på om de er trygge i byen. Hun mener at bannerne viser at det siste døgnets hendelser er organiserte.

– Dett er organisert. Når det er organisert på denne måten er det faktisk hatkriminalitet som kan straffes etter norske lover.

Når man leser på nettsiden, dukker det opp ord som «kulturmarxisme» og «bolsjevisme» i innleggene.

– På den ene siden skal man ikke ta for lett på det, men på den andre siden så ruller man jo litt på øynene når man leser den slags retorikk på disse nettstedene. Vi kan ikke underslå seriøsiteten i dette. Vår prioritet er å sikre våre medlemmer, sier Korgerud.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer