Annonse

Har vunnet Tall Ships Races i sin klasse


Fullriggeren «Sørlandet» har vunnet gull i klasse A under Tall Ships Races 2015

Fullriggeren «Sørlandet» kom først i mål i sin klasse da seilskutene avsluttet etappen fra Kristiansand til Ålborg under årets Tall Ships Races. Den plasseringen har ført til at de har tatt førsteplassen i klasse A.

Det er den andre pallplasseringen på rad for skipet som kom på andreplass på etappen fra Belfast til Ålesund, som tok ti dager.

– Det var en bragd at vi først vant sølv på den første regattaen. Så vinner vi etappen fra Kristiansand til Ålborg. Det å vinne denne etappen over Skagerrak, som er et krevende område på grunn av skiftende strømmer, er rett og slett godt sjømannskap, sier Per Filip Sommerstedt, daglig leder for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet til Fædrelandsvennen.

Gullmedaljen er den første rullriggeren har vunnet i Tall Ships-sammenheng siden 2003.

På søndag kan det også være bekreftet om «Sørlandet» vinner Tall Ships Races 2015 totalt sett.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer