KRS247.no

Henter værvarsel...

Har vinden snudd etter Senterpartiets kappe?

Senterpartiet er i vinden nasjonalt. Bystyrerepresentant i Kristiansand, Ole Magne Omdal, mener hans parti har nå klart å få sine hjertesaker til å bli mer interessante for flere folk enn tidligere.

– Når vi har drevet valgkamp tidligere og snakket om typisk norske ting som norsk mat og å ta vare på jorden vi har, så har det ikke blitt mye gjenklang i det. Men nå ser vi at det er blitt veldig gjenklang, sier Omdal til KRS247.

Nasjonalt har partiet fått en del kritikk for å være populistiske og nasjonalistiske. Omdal mener at det typisk norske nettopp er Sp, og gjentar norsk og kortreist mat som eksempler. Videre peker han på at desentralisering står høyt på partiets agenda, og at Kristiansand havner i bakevja når det gjelder tildeling av offentlige arbeidsplasser.

– Bergen, Trondheim og Stavanger har fått og Kristiansand er langt nede på lista. Her må vi slåss for å få statlige arbeidsplasser til Kristiansand.

Sentralisering er noe Sp er sterkt mot, og nå dreier samtalen over på kommunereformen. Omdal er klar på at Sp ikke er mot kommunesammenslåing, men at reformen må baseres på frivillighet. Han mener også det må vises tålmodighet i en slik prosess.

– Sist det var en slik større strukturendring gikk det flere år før man fikk jobbet seg gjennom det. Nå har det gått veldig brått og jeg tror vi ikke har fått med folk og folk har ikke forståelse for det. Alt som er stort og såkalt «robust» er ikke sikkert er det beste, sier bystyremedlemmet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/307028398″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]