KRS247.no

Henter værvarsel...

Har prioritert beredskap og patrulje på land

Politiet i Agder må spare penger, og det vil spesielt ramme politiarbeidet i sommer. Det er mindre penger til ferievikarer i en travel tid for politiet, og da blir først og fremst politiarbeidet til sjøs rammet.

Sjøtjenesten planlegges nå med utgangspunkt i Arendal og Kristiansand. I Risør og Mandal vil båtene bli brukt til konkrete oppdrag. Stabssjef og leder av Felles Operativ Enhet, Bård Austad, sier politiet gjerne skulle hatt mer albuerom, men de har bestemt at sparetiltakene ikke vil ramme patruljering og beredskapen på land.

– Det vi prioriterer aller mest er beredskap og patruljevirksomhet på land. Det har noe med vår responsevne når mennesker er i nød, sier Austad til KRS247.

– Vi er tvunget til å stramme inn ytterligere og da må vi verne om det viktigste. For å klare det må vi ofre noe annet enn å redusere, sier stabssjefen videre.

Han er skuffet over å måtte nedprioritere politiarbeidet på sjøen, som har vært vellykket tidligere. Det er Austad selv som har foreslått reduksjonen.

– Vi må jo forholde oss lojalt til det vi får. Dette er en politisk beslutning og politisk bevilgning som går linjene ned gjennom og havner hos Kirsten Lindeberg (politimester i Agder, red. anm.) og så er det min oppgave som øverste operative leder å gi henne råd om hva som skal prioriteres og hva vi må redusere. Jeg er skyld i dette selv også ved å foreslå en slik reduksjon.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261336462″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]