Annonse

Har prioritert beredskap og patrulje på land


Politiet prioriterer arbeid på land i sommer. | Foto: Pål Lomeland

Politiet i Agder må spare penger, og det vil spesielt ramme politiarbeidet i sommer. Det er mindre penger til ferievikarer i en travel tid for politiet, og da blir først og fremst politiarbeidet til sjøs rammet.

Sjøtjenesten planlegges nå med utgangspunkt i Arendal og Kristiansand. I Risør og Mandal vil båtene bli brukt til konkrete oppdrag. Stabssjef og leder av Felles Operativ Enhet, Bård Austad, sier politiet gjerne skulle hatt mer albuerom, men de har bestemt at sparetiltakene ikke vil ramme patruljering og beredskapen på land.

– Det vi prioriterer aller mest er beredskap og patruljevirksomhet på land. Det har noe med vår responsevne når mennesker er i nød, sier Austad til KRS247.

– Vi er tvunget til å stramme inn ytterligere og da må vi verne om det viktigste. For å klare det må vi ofre noe annet enn å redusere, sier stabssjefen videre.

Han er skuffet over å måtte nedprioritere politiarbeidet på sjøen, som har vært vellykket tidligere. Det er Austad selv som har foreslått reduksjonen.

– Vi må jo forholde oss lojalt til det vi får. Dette er en politisk beslutning og politisk bevilgning som går linjene ned gjennom og havner hos Kirsten Lindeberg (politimester i Agder, red. anm.) og så er det min oppgave som øverste operative leder å gi henne råd om hva som skal prioriteres og hva vi må redusere. Jeg er skyld i dette selv også ved å foreslå en slik reduksjon.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer