KRS247.no

Henter værvarsel...

Har over 1000 oppdrag i påsken

En undersøkelse Norstat gjorde for Storebrand i fjor viste at folk er mest redde for at de skal bli utsatt for et innbrudd mens de er på påskeferie og Securitas merker at folk har blitt flinkere til å sikre boligene sine før de reiser avgårde på ferie. Påsken var tidligere en utsatt høytid for innbrudd, men slik er det ikke nå lenger.

– Nei, vi har merket at det egentlig har flatet seg mer ut i mellomsesongen mellom jul og påske. Det er en del innbrudd i de periodene også, som gjør at frekvensen av innbrudd i selve høytidene gå litt ned, forklarer sikkerhetsrådgiver Jan Olaf Sørensen til KRS247.

Han anbefaler likevel at det er viktig å være oppmerksom og ta forholdsregler.

En av forholdsreglene er uten tvil å installere en alarm i boligen og Verisure, som Securitas rykker ut for, opplevde en såpass markant økning etter boligmessen, at de måtte hente inn ekstra folk fra Østlandet for å ta hånd om alle bestillingene.

– Men det holder ikke bare å installere alarm. Det er flere ting som må fungere, en alarm er bare den tekniske biten av det som er viktig, sier Sørensen.

Det er totalt tre ting som må være på plass. Den andre tingen er å alliere seg med naboer eller venner.

– Det er veldig viktig at folk hjelper hverandre. Som regel er det alltid noen i nabolaget som er hjemme, og hvis du får han til å følge med på boligen. Kanskje ta inn avisen, påse at postkassen blir tømt og gjerne legge noe i søppeldunken. Du skal liksom få det til å se bebodd ut. Det gjelder også næringsbygg, at det virker som det er noe aktivitet at det ikke står tomt, sier sikkerhetsrådgiveren.

Den tredje biten er selve den fysiske sikringen. Det går ut på å låse alle dører og lukke alle vinduer.

I tillegg har vekterselskapet opplevd at folk ønsker patruljer i området sitt.

– Vi har faktisk passert tusen ekstraoppdrag denne påsken. For folk bestiller oss til å følge ekstra godt med både i boligområder og industriområder, sier Sørensen.

Han har også et godt tips til deg som er litt ekstra engstelig og som ønsker å sikre en god følelse og et godt kort på hånda dersom uhellet likevel skulle være ute.

– Prøv å merke gjenstandene du har hjemme. Film de i skuffer og skap og notere verdien på de. For du vil komme i den situasjonen hvis noe skjer, at du må snakke med forsikringsselskapet og du tenker «oi, hva hadde jeg egentlig og hvor mye verdi var det i dette». Det er veldig viktig å være forebyggende der, og det gir også en god følelse når du reiser på ferie. For da vet du at du har alt i orden, sier Jan Olaf Sørensen.