KRS247.no

Henter værvarsel...

Har mistet milliardkontrakt i Brasil

Året 2015 ser ut til å slutte med nok en nedtur. Natt til onsdag kom beskjeden fra selskapene Estaleiro Atlantico Sul S.A. og EAS International Inc. om at kontraktene de har ingått med NOV, nå er avsluttet.

Det betyr at de syv boreutstyrspakkene som oljeselskapet skulle bygge, ikke blir bygget likevel, noe som igjen betyr at NOVs ordrereserve blir redusert med 1,1 milliarder dollar. Det tilsvarer omlag 9,6 milliarder kroner.

Hver av de syv borepakkene skulle inneholde alt utstyret riggene trengte for å bore etter olje. Dette skulle da bli montert på verftet Atlantico Sul, som skulle ha bygget boreskipene.

NOV har kontrakt om å levere 15 borepakker til tre andre verft, men Sinaval, organisasjonen for brasilianske verft tror tre nye borepakker kan være i fare.

Ifølge Fædrelandsvennen kan Petrobras kansellere 14 av sine totalt 29 bestillinger.

Det er hovedkontoret i Houston som skal ta stilling til om disse kanselleringene vil føre til ytterligere kutt i bemanningen i selskapet. NOV er i en prosess med å halvere antall ansatte fra 4800 til 2400 i Norge, og den siste kuttrunden kom tidligere i desember der 900 måtte gå hos selskapet.

Men det kan komme flere kuttrunder i Norge og også i Kristiansand.

– Vi kan ikke utelukke ytterligere oppsigelser. Men vi kan heller ikke si at denne enkeltstående saken vil bety flere oppsigelser. Og grunnen til at vi har gjort så store nedbemanninger, er langt mer sammensatt enn det som skjer i Brasil, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i NOV Norge til NTB.

Han sier også at nattens kansellering bekrefter at de grepene de tar, er nødvendige.