Annonse

Har mistet 6 000 lesere det siste året


Foto: Pål Lomeland

En ny leserundersøkelse fra Mediebedriftenes Landsforening viser at Fædrelandsvennens papirutgave har mistet 9 000 lesere. Derimot opplever avisen gode mobiltall, som trekker opp sluttresultatet noe.

Det siste året har Fædrelandsvennen mistet ca 9 000 lesere på papir, hvorav 3 000 av de det siste halvåret. Om lag 3 000 har sluttet å lese nettavisen, mens 6 000 flere leser avisen på mobilen. Inkludert alle plattformer synker lesertallene til Fædrelandsvennen fra 117 000 til 111 000.

Papirutgaven til Kristiansand Avis har hatt en nedgang i antall lesere fra 45 000 til 42 000. Vennesla Tidede går mot strømmen og økte fra 8 000 til 9 000 på papir, og fra 2 000 til 3 000 på nett.

Eivind Ljøstad. | Foto: Helge Martin Markussen

Eivind Ljøstad. | Foto: Helge Martin Markussen

Ansvarlig redaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad, sier tallene ikke er overraskende. Lesertallene er basert på en spørreundersøkelse, og Ljøstad tror den viser for lave tall.

– Det er stor avstand mellom den og de faktiske lesertallene vi måler hver dag. Det tror jeg gjelder for de fleste avisene. Derfor tror jeg denne undersøkelsen blir endret på sikt. Veksten er mye større enn undersøkelsen viser, sier redaktøren.

– De er ikke overraskende på noen måte. De bekrefter en trend. Vi faller på papir, desktop er stabilt og mobil tar av, sier Ljøstad til KRs247.

– Kan avisen gjøre noe for å bremse fallet i papir og på nett?

– Vi jobber jo med det, men det er jo først og fremst brukerne som bestemmer. Vi må tilpasse våre produkter utifra det leseren bruker. Mobil blir bare viktigere og viktigere.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer