KRS247.no

Henter værvarsel...

– Har kommet langt i å lykkes

Vest-Agder er kommet langt i kommunereformen. Det inntrykket sitter en samlet kommunal- og forvaltningskomité igjen med etter at Stortingskomiteen har gjestet Agderfylkene. Komiteens leder, Helge André Njåstad (FrP), ser at Vest ligger godt foran Aust.

– Vest-Agder er kommet veldig langt og er et av de fylkene som har kommet lengst i å lykkes med kommunereformen, sier Njåstad til KRS247.

Komitélederen ser at det har blitt jobbet godt med dette arbeidet i regionen. Han håper at jobben som er gjort i Vest smitter over i Aust.

– Når man ser at Kristiansand lykkes med sine naboer, så kan det skje ting. Vi fikk jo noen indikasjoner på at det hadde vært litt diskusjoner i et kommunestyre i går som tidligere har sagt nei til å se på muligheter. Det virker som om det begynner å røre seg i Aust-Agder også.

– Kan det være frykten for eget fylkes eksistens som gjør at det skjer ting i Aust?

– Det er klart at når flere i Aust-Agder har samtaler med kommuner i Vest-Agder og dermed kan bli en del av Vest-Agder fylke så er det en ny situasjon på gang for Aust-Agder fylkeskommune. Det gjør at man må vurdere om man er best tjent med å fortsette å være egen fylkeskommune eller lytte til signalene som kommer fra blant annet regionmeldingen fra regjeringen i vår.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/245079456″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]