Annonse

– Har kommet langt i å lykkes


Lederen av Stortingets Kommunal- og Forvaltningskomité, Helge André Njåstad. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Vest-Agder er kommet langt i kommunereformen. Det inntrykket sitter en samlet kommunal- og forvaltningskomité igjen med etter at Stortingskomiteen har gjestet Agderfylkene. Komiteens leder, Helge André Njåstad (FrP), ser at Vest ligger godt foran Aust.

– Vest-Agder er kommet veldig langt og er et av de fylkene som har kommet lengst i å lykkes med kommunereformen, sier Njåstad til KRS247.

Komitélederen ser at det har blitt jobbet godt med dette arbeidet i regionen. Han håper at jobben som er gjort i Vest smitter over i Aust.

– Når man ser at Kristiansand lykkes med sine naboer, så kan det skje ting. Vi fikk jo noen indikasjoner på at det hadde vært litt diskusjoner i et kommunestyre i går som tidligere har sagt nei til å se på muligheter. Det virker som om det begynner å røre seg i Aust-Agder også.

– Kan det være frykten for eget fylkes eksistens som gjør at det skjer ting i Aust?

– Det er klart at når flere i Aust-Agder har samtaler med kommuner i Vest-Agder og dermed kan bli en del av Vest-Agder fylke så er det en ny situasjon på gang for Aust-Agder fylkeskommune. Det gjør at man må vurdere om man er best tjent med å fortsette å være egen fylkeskommune eller lytte til signalene som kommer fra blant annet regionmeldingen fra regjeringen i vår.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer