KRS247.no

Henter værvarsel...

– Har fått inn katter som er dager unna sultedøden

Våren kommer med gåsunger, løvetann, utepils og småsko. Men også masse kattunger. Mange av disse kattungene havner hos «Dyrenes Beskytter», etter å ha blitt funnet forlatt i en grøft.

-Det går mange katter ute, for lut og kaldt vann. Hvis ingen bryr seg om dem har de ingen muligheter for å klare seg. Mange sier at katter klarer seg selv, det er bare tull. Vi har fått inn voksne katter som er dager unna sultedøden. Og når ikke de voksne klarer seg, klarer ikke kattungene seg heller. Det sier Arnfrid Robstad, leder for «Dyrenes Beskytter Kristiansand».

Arnfrid Robstad (Foto: Ann Helen Gjerde)

Arnfrid Robstad, med den lille ettårige pusen. (Foto: Ann Helen Gjerde)

I lokalet til organisasjonen er det nå stille før stormen, sier hun. I tillegg til de voksne kattene som går ute, kommer det i tiden fremover masse kattunger. Mange kastrere ikke kattene sine, og da kommer det kattunger på våren. Kattene blir da leveringsklare på sommeren, men da er det få som vil skaffe seg kattunge.

– Hos oss kommer folk i august, da vil de ha seg katt. Og fordi det er så vanskelig å omplassere en katt på sommeren, er det mange som bare hiver de ut før de skal på ferie. Hovedproblemet er at folk ikke steriliserer og kastrerer, sier Robstad.

Hun har tatt med seg en av kattene, en liten grå pus som ble funnet forlatt. Nå håper hun at den får et hjem. Og hun har en klar oppfordring til hva man bør gjøre hvis man ser en katt man tror er forlatt.

– Ikke bare begynn å mate en katt, den kan ha en eier. Men hvis den holder seg rundt på samme stedet, og den blir tynnere og tynnere, da trenger den hjelp, sier hun.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261310059″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]