KRS247.no

Henter værvarsel...

Har 50 personer på jobb under Handelens dag

Hos Jernia i Lillemarkens er det små-elektriske artikler til kjøkkenet som er den mestselgende produktgruppen på Handelens dag. Butikken har i dag 50 medarbeidere på jobb for å holde unna for salgstrykket.

– Det er en veldig stor dag for de fleste butikkene i sentrum. Hvis du i tillegg våger å statse litt slik vi gjør, så gir det seg utslag på omsetningen. Det sier butikksjef Reidar Aamdal til KRS247.

Og Jernia i Lillemarkens er en av bedriftene som gjør mest ut av Handelens dag. Jernvareforretningen har nærmere 50 medarbeidere som står klare til å hjelpe kundene som kommer innom i løpet av dagen.

– I dag har vi 30 på lønningslista i tillegg til rundt 20 personer fra leverandørene. Vi begynner forberedelsene flere måneder i forkant og satser virkelig stort på denne ene salgsdagen.

– Er det slik at man kan gjøre virkelig store kupp på Handelens dag, eller drar butikkene frem støvet artikler fra lageret?

– For 20 til 25 år siden var det nok slik at vi dro frem gamle ting som vi ikke fikk solgt ellers i året. Nå kjøper vi inn varer pallevis for å serve kundene med gode produkter til en rimelig pris, sier Aamdal.

Handelens dag var tre timer gammel da KRS247 var på besøk. Aamdal var godt fornøyd med dagen så langt.

– Det har vært en god start. Som de tidligere årene har det vært god tilstrømning av kunder. Folk har stått i kø fra før vi åpnet. Omsetningsmessig ligger vi nå omtrent likt som fjoråret.