Annonse

Har 50 personer på jobb under Handelens dag


Butikksjef hos Jernia, Reidar Aamdal. (Foto: Pål Lomeland)

Hos Jernia i Lillemarkens er det små-elektriske artikler til kjøkkenet som er den mestselgende produktgruppen på Handelens dag. Butikken har i dag 50 medarbeidere på jobb for å holde unna for salgstrykket.

– Det er en veldig stor dag for de fleste butikkene i sentrum. Hvis du i tillegg våger å statse litt slik vi gjør, så gir det seg utslag på omsetningen. Det sier butikksjef Reidar Aamdal til KRS247.

Og Jernia i Lillemarkens er en av bedriftene som gjør mest ut av Handelens dag. Jernvareforretningen har nærmere 50 medarbeidere som står klare til å hjelpe kundene som kommer innom i løpet av dagen.

– I dag har vi 30 på lønningslista i tillegg til rundt 20 personer fra leverandørene. Vi begynner forberedelsene flere måneder i forkant og satser virkelig stort på denne ene salgsdagen.

– Er det slik at man kan gjøre virkelig store kupp på Handelens dag, eller drar butikkene frem støvet artikler fra lageret?

– For 20 til 25 år siden var det nok slik at vi dro frem gamle ting som vi ikke fikk solgt ellers i året. Nå kjøper vi inn varer pallevis for å serve kundene med gode produkter til en rimelig pris, sier Aamdal.

Handelens dag var tre timer gammel da KRS247 var på besøk. Aamdal var godt fornøyd med dagen så langt.

– Det har vært en god start. Som de tidligere årene har det vært god tilstrømning av kunder. Folk har stått i kø fra før vi åpnet. Omsetningsmessig ligger vi nå omtrent likt som fjoråret.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer