KRS247.no

Henter værvarsel...

Håper på ny omsetningsrekord

Første torsdagen i juli har i over 50 år vært den store handledagen i Kvadraturen og årets torsdag er intet unntak. De fleste butikkene i Markens og sidegatene har forberedt seg godt på en dag som rett og slett blir stor.

– Det som er fint, er at butikkene har et ansvar seg i mellom om å gjøre sin jobb, og det er klart at når man tar summen av innsatsen som gjøres, så blir det veldig stort. Men sånn isolert for hver butikk så er det en overkommelig jobb, men vi snakker her om at folk tar med seg ansatte fra Oslo ned for å kunne hjelpe til under Handelens dag, så det er mye rigg og kundebehandling under selve dagen. Men totalt sett så er det et smil hos ansatte bare å få være med på dette, sier leder i Kvadraturforeningen, Harald Andersen, til KRS247.

De aller fleste butikkene er også forberedt på stor pågang og lange køer til ulike tilbud som begynner klokken 07:00, men ifølge Andersen er det ikke nødvendig å haste ut for å være først.

– Det er jo slik at det er faktisk tilbud hele dagen igjennom. Jeg synes det er veldig viktig å presisere det. Det er mange som tror at du må være i byen til 07-tiden om morgenen, men vi holder på helt til klokken er 19, og Sandens til 20, og de aller fleste butikkene har tilbud i hele butikken, så det betyr at er det noe man er på jakt etter, så finner man det til salg i morgen. Det er jeg ganske overbevist om, sier lederen.

– Hvilke forventninger har du til i år?
– Det vi har forventninger om er at vi iallfall skal kunne nå målet fra i fjor. Da passerte vi over 100 millioner kroner på én dag, og vi ønsker jo å nå det målet og skape en fest og liksom sydenstemning for folk flest. For det er helt klart at dette er en opplevelse like mye som det er «shopping-galskap», sier Harald Andersen.