KRS247.no

Henter værvarsel...

Håper å se Sharks løfte sølvbøtta

Veien fra Vennesla og til San José i California er lang, men det hindrer ikke Nicolai Olsen i å bruke opp mot 100 netter på å følge ishockeylaget i hans hjerte via en skjerm. Endelig skal Sharks få spille finalekamper i Stanley Cup, og Vennesla skal være representert i San José når kampene begynner.

– Det blir ufattelig gøy. Nå sitter jeg oppe nesten alle de 82 kampene i løpet av den vanlige sesongen, og nå når det endelig er klart for Stanley Cup-finale for første gang i klubbens 25 år lange historie. Nå har jeg spart det jeg kunne gjøre sånn at jeg kunne ta flyet over og vitne hele sluttspillfinalen, forteller Olsen til KRS247.

Det begynte for over seks år siden. Nicolai hadde ikke annen ishockeyballast enn Disneyfilmene om Anaheim Mighty Ducks. I juleferien 2009, når han likevel hadde snudd døgnet på hodet, fant han ut at han skulle følge med på en idrett som ble spilt på den tiden av døgnet. Han fant en strømmeside. Det kunne blitt amerikansk fotball, basketball eller baseball. Han endte opp med å se kampen San José Sharks mot Phoenix Coyotes.

– Makan til utrolig gøy idrett med end-to-end action hele veien der det må kåres en vinner.

– Uavgjort er helt uakseptabelt?

– Det skjer ikke! Da blir det straffekonk på slutten, og det ble det selvfølgelig i dne kampen der. Sharks vant 3-2.

Dette er ikke første gangen Nicolai reiser til California. For to år siden så han et par av kampene. På t-banestasjonen i Los Angeles, etter Sharksseier, med en god del Los Angeles Kings-fans rundt seg måtte han finne noen med Sharkslogoen på magen. Han har holdt kontakten med de han traff på t-banen den dagen. Han lovte etter hvert at dersom Sharks skulle ta seg til finalen, skulle han komme tilbake.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/266611898″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]