KRS247.no

Henter værvarsel...

Håper å samle inn 150 000 kroner

I starten av september skal studentene hjelpe unge mennesker i Afghanistan med skolegangen. Målet for årets studentaksjon er å samle inn 150 000 kroner.

– Dette er et arbeid vi mener er veldig viktig, for er det noe som er viktig i Afghanistan er det å gi folk mulighet til å utdanning og å gi dem mulighet til å få et fremtidshåp, sier leder for Studentaksjonen Jacob Haugmoen Handegard til KRS247.

Han forteller om mange av sine afghanske bekjente som har kommet til Norge, og hvordan de setter pris på utdanning og muligheten til å utvikle seg i den retning de selv vil. Nestleder i aksjonen, Silje Hansen Overgård, utdanner seg til lærer i disse dager. For henne er dette en skikkelig hjertesak.

– Med én gang jeg hørte at vi som studenter fikk mulighet til å påvirke utdanningen i et annet land, særlig land som Afghanistan, var det ikke noen tvil. Det er kjempeviktig, sier Overgård.

Studentaksjonen legger opp til å sanke inn 150 000 kroner i Kristiansand, noe som vil hjelpe 150 barn og unge.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/278503118″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]