Annonse

Gunvald Opstad: – Høyre er i FrPs hender


FOTO: hentet fra Facebook-gruppen - Nei til riving av Agder Teater

– Tidligere var Høyre ansett for å være et kulturelt parti. De hadde en viss dannelse, men nå er de, i denne byen, fullstendig i hendene på FrP.

Den tidligere kulturjournalisten Gunvald Opstad er ikke nådig mot de politiske partiene som stemte for riving av det gamle Kristiansand Teater i Kvadraturen. Han tror at så lenge FrP og Høyre kjører prosessen at det er lite håp for veggkunsten. Han mener å rive mosaikken til Henrik Finne grenser til hærverk.

– Bare for å oppnå økonomiske fordeler, freser Opstad.

Opstad håper at det nå i partiene Høyre og KrF finnes nok politikere som ønsker å verne om kunstverket som tok ti år å ferdigstille. Han frykter at tomta kan bli pregløs dersom bygget rives.

– Kapitalistiske utbyggere skal utnytte tomta til å bygge likegyldige butikker og boliger. Jeg håper det er fornuftige folk i Høyre og KrF som tar til vettet og bevarer denne perlen.

 

Skjønner kommunen

Forfatter Trond Arntzen satt selv i panelet under søndagens debatt rundt bygget. Han har forståelse for at kommunen nå sender denne saken ut på høring.

– Administrasjonen har jobbet med dette i seks år. Det er forståelig at de nå sender det ut til høring.

Arntzen mener likevel at riving av bygget blir feil. Han er dog mer optimistisk enn Opstad, og har troen på at det faglige trykket fra både regionale og nasjonale eksperter vil redde bygget.

– Vi ser at flere og flere melder seg på i debatten. Folk med fagkompetanse ser at dette bygget har en verdi av nasjonal størrelse.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar