KRS247.no

Henter værvarsel...

Grått og vått i byen, snø i fjellet

Vakthavende meteorolog ved StormGeo, Camilla Albertsen, mener sørlendingene må nyte finværet i dag. I morgen er det gråvær, snø og etter hvert regn som står på menyen i lavlandet. Dermed kan fjellet kan være det beste stedet å være denne helgen.

– Vi får inn en ny front fra vest i løpet av morgendagen, og det vil begynne å skye til i løpet av natten og i morgen tidlig. I løpet av ettermiddagen vil det komme inn nedbør fra vest. Det begynner som snø de fleste steder før det går over til regn i lavlandet, forteller Albertsen til KRS247.

Albertsen påpeker at det ikke er snakk om store nedbørsmengder, men man vil merke at det kommer snø som senere skal bli til sørpe. Snøgrensen i morgen vil ligge på 200-400 meter, og det gjør at fjellet nok er det beste stedet å oppholde seg i helgen. Dessuten ligger det an til et kjærkomment påfyll av snø i høyere strøk.

– Det trengs påfyll med den snøen vi kan få i år. Det har vært lite snø i fjellet, så alt som kommer er kjærkomment.

På søndag kan noe av nedbøren henge igjen i morgentimene, men etter hvert vil det bli oppholdsvær og lettere vær. Temperaturene vil holde seg rundt fem grader og oppover i lavlandet, og noe lavere i indre og høyereliggende strøk.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/311665782″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]