Annonse

Grått og vått i byen, snø i fjellet


Vakthavende meteorolog ved StormGeo, Camilla Albertsen, mener sørlendingene må nyte finværet i dag. I morgen er det gråvær, snø og etter hvert regn som står på menyen i lavlandet. Dermed kan fjellet kan være det beste stedet å være denne helgen.

– Vi får inn en ny front fra vest i løpet av morgendagen, og det vil begynne å skye til i løpet av natten og i morgen tidlig. I løpet av ettermiddagen vil det komme inn nedbør fra vest. Det begynner som snø de fleste steder før det går over til regn i lavlandet, forteller Albertsen til KRS247.

Albertsen påpeker at det ikke er snakk om store nedbørsmengder, men man vil merke at det kommer snø som senere skal bli til sørpe. Snøgrensen i morgen vil ligge på 200-400 meter, og det gjør at fjellet nok er det beste stedet å oppholde seg i helgen. Dessuten ligger det an til et kjærkomment påfyll av snø i høyere strøk.

– Det trengs påfyll med den snøen vi kan få i år. Det har vært lite snø i fjellet, så alt som kommer er kjærkomment.

På søndag kan noe av nedbøren henge igjen i morgentimene, men etter hvert vil det bli oppholdsvær og lettere vær. Temperaturene vil holde seg rundt fem grader og oppover i lavlandet, og noe lavere i indre og høyereliggende strøk.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer