Annonse

– Godt at Mattilsynet kan gi bøter


Styreleder i Dyrenes Beskytter i Kristiansand, Arnfrid Robstad, er glad for at Mattilsynet har fått mulighet til å bøtelegge for brudd på dyrevelferdsloven. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Arnfrid Robstad fra Dyrenes Beskytter i Kristiansand gruer seg til vinteren på vegne av mange kjæledyr. Katter og kaniner som blir holdt utendørs uten skikkelig ly risikerer liv og lemmer i vinterkulda. Blir man oppdaget, kan Mattilsynet gi store bøter. Robstad oppfordrer til å anmelde de som holder sine katter og kaniner utendørs hele dagen.

– Katter er ikke herfra. De er importerte fra sydlige strøk, og fra naturen ikke skapt til å tåle mye kulde. Vi får nokså mange henvendelser fra folk som sier at naboene ikke tar inn kattene, de går ute hele døgnet og sånt. Hvis det er sant, er det et grovt brudd på dyrevelferdsloven, sier Robstad til KRS247.

Mattilsynet kan gi bøter opp mot 15 000 kroner dersom folk ikke behandler sine kjæledyr ansvarlig, påpeker dyreaktivisten. Hun mener katter må ha en kattedør slik at den kan gå ut og inn som den ønsker, eller at man har ly til katten utendørs.

– Isoporkasser er glimrende. Kattene må ha en plass hvor de kan varme seg.

Hun mener også at mange behandler kaninene sine dårlig, særlig om vinteren.

– Det er dårlig kaninhold å ha kaniner i små bur. De skal hoppe rundt. Hele året er det forferdelig å se på kaniner i små bur, men det er enda verre om vinteren. De fryser som bare det, sier Robstad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer