KRS247.no

Henter værvarsel...

– Gode nyheter for nyoppstartede bedrifter

Selv om forslaget til statsbudsjett ikke byr på de store overraskelsene, ligger det noe for gründere og nyoppstartede bedrifter inne som er viktig. Ved hjelp av små grep kan regjeringen økte takten på omleggingen i norsk økonomi, mener eksperter.

Det pekes særlig mot et forslag som handler om opsjoner. Vanligvis er det slik at et firma kan gi ansatte muligheter til å kjøpe aksjer i selskapet for hundre kroner etter en viss periode. Dersom aksjen er verdt tusen kroner, er det god butikk for de ansatte som benytter seg av opsjonen. Slik reglene er nå må den ansatte skatte av fortjenesten på aksjen idet opsjonen benyttes, det vil si en forhåndsbeskatning av en mulig profitt på salg av aksjen. Nå skal dette endres.

– Det forslaget som ligger inne nå medfører at man blir beskattet idet man selger aksjen en gang i fremtiden. Da vil det være samsvar mellom tidspunktet man forhåpentligvis får en gevinst og det tidspunktet man skal betale skatten, sier Jens-Petter Pedersen i Deloitte til KRS247.

Dog gjelder ikke denne endringen alle selskaper. Den gjelder først og fremst for bedrifter som er i etableringsfasen og er yngre enn seks år gamle fra 2018. Det er også satt andre vilkår, utdyper Pedersen.

Hør hele denne ukens Finansposten her.