Annonse

God kvalitet i badevannet


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Annenhver uke denne sommeren sjekker Kristiansand kommune kvaliteten på badevannet i kommunen og målingene er gode.

– Vi sender vannprøver til et laboratorium som teller antall bakteriekolonier og melder tilbake verdien tilbake til oss, forklarer ingeniør Are Vegusdal i kommunens miljørettede helsevern til KRS247.

De bakteriene de ikke ønsker å finne er tarmbakterier og andre som kan forårsake sykdommer. Finner de spor av tarmbakterier, kan det være et problem med kloakkanleggene i områdene.

– Men nå er det veldig fint vær, så risikoen for at det er noe avrenning fra overflatevann og forurensning i kloakkanleggene er liten, sier Vegusdal.

Kommunen velger å måle med to ukers mellomrom fordi sjansen for at statusen har forandret seg er større over et lengre tidsrom enn om de skulle gjort det hver dag.

Blant stedene som blir målt av Kristiansand kommune er Bystranda, Hamresanden, Sømstranda, Sukkevann og ikke minst 3. stampe i Baneheia. Ifølge målingene fra 16. juni, var det kun i Sømstranda at de målte mer enn 0 termotolerante koliforme bakterier (TTKB).
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer