Annonse

Restaurant satser på biblioteket


Lars Ove Tesdal og Laurits Hvidevoll har funnet fram en gammel meny fra starten i 2000. Foto: Aud K Danielsen

Glipp har hatt bibliotekshjørnet siden tusenårsskiftet, men i løpet av ett års tid, skal 15-årsjubilanten  utgjøre en større del av biblioteket.

Hele bygget skal renoveres, vegger mellom restaurant og bibliotek skal fjernes. I den forbindelse vil det også bli et nærere samarbeid mellom partene:

– Da skal vi tilpasse vår drift til bibliotekets brukere, så da kommer vi til å åpne opp mellom biblioteket og kaféen. Det blir en ny verden for vår del, sier Laurits Hvidevoll.

Han står bak driften sammen med Lars Ove Tesdal, som legger til:

Glipp og biblioteket skal samarbeide i framtida. Foto: Aud K Danielsen

Glipp og biblioteket skal samarbeide i framtida. Foto: Aud K Danielsen

– Vi benytter anledningen til å «freshe» opp vårt eget konsept.

Begge er i dialog med biblioteket for å komme fram til hvor stort preg litteraturen kan få på Glipp. En mulighet er for eksempel at lokalet kan bli brukt av biblioteket på kveldstid.

Restauranten var i 2000 den første som ble etablert rundt torvet. Siden har den fått selskap av fire til. Tesdal og Hvidevoll har samarbeidet om driften helt siden starten.

– I begynnelsen var det ingen aktivitet på torvet på kveldstid. Det gikk jo ikke et menneske over torvet  i den tida. Det første året var det veldig stille her etter klokka fem, men så begynte det å gå seg til og vi fikk nye naboer som var veldig positive for området. Vi har vært med på en veldig flott utvikling for torvet, forteller Hvidevoll.

Jubiléet skal feires de femten første dagene i februar.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar