KRS247.no

Henter værvarsel...

Gjør comeback i politikken

Etter 16 år som ordfører i Iveland fant Ole Magne Omdal ut at det fikk være nok. Men etter bare fire år borte fra politikken er han tilbake, som førstekandidat for Senterpartiet i Kristiansand. 

– Jeg er vel som en gammel sirkushest som kjenner lukten av sagmugg, sier Omdal til Radio Sør om hvorfor han valgte å si ja.

Han forteller at han måtte ta noen runder hjemme og med arbeidsgiver som etterhvert førte til at dette kunne la seg gjøre.

Omdal legger ikke skjul på at det er store forskjeller på forholdene mellom Iveland og Kristiansand.

– Kristiansand vokser med dobbelt så mange innbyggere hvert år enn det er innbyggere totalt i Iveland, så bare der er det store forskjeller, sier Omdal.

Mennesket i sentrum

Mobbing og fattigdom er to av fanesakene til førstekandidaten. Han mener det er politikerne, og alle andre, sin plikt å gjøre sitt beste for å at alle har et godt liv.

– Det er viktig at vi alle lager gode levevilkår for folk, sier Omdal.

I går kom det en presisering fra hans arbeidsgiver Fylkesmannen, om at han er fristilt fra alle saker som omhandler kommunesammenslåing. Men det betyr ikke at han er imot enhver sammenslåing.

– Nei, overhodet ikke.  Noen plasser kan kommunegrensene bli tatt vekk, og det må vi se på. Så må vi se 50 år frem i tid for rigge til et samarbeid som kan vare, sier Omdal.

Hør hele intervjuet med Omdal her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/190387866″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]