Annonse

Gjenopptar helikopterbefaring av strømlinjer


Arkivfoto: Agder Energi

Fire uker etter nestenulykken i Birkeland, har Agder Energi Nett og Heliwest bestemt seg for å gjenoppta flyvningene langs strømlinjenettet på Agder denne uken.

Ifølge en pressemelding skal det finske helikopterselskapet ha gjort tiltak for å sikre at nestenulykken den 21. juni ikke skjer igjen. Da kom helikopteret for nær en kryssende regionalnettslinje, og rotorbladene kuttet de tre strømlinjene som er på denne. Ingen ble skadet i ulykken og helikopteret landet trygt på Gullknapp flyplass. Ingen mistet strømmen som følge av hendelsen.

Målet med laserskanningen som Heliwest utfører på sine flyvninger er å kartlegge hvor det må ryddes skog langs strømlinjene for å unngå for mange strømbrudd når vinteren setter inn igjen.

Ifølge flyplanen til selskapet, starter de med inspeksjonsflyvninger i Iveland og Vennesla onsdag og torsdag denne uken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer