KRS247.no

Henter værvarsel...

Gir bort 1.300 ferieplasser til trengende

13 campingplasser på Sørlandet og i Telemark har gått sammen om å gi 1.300 feriesenger til dem som virkelig trenger det: Familier med dårlig råd, mennesker som er i behandling, eller frivillige som gjennom året gjør en stor innsats for andre uten å få så mye igjen for det i form av kroner og øre.

– Det var ikke nei fra noen av samarbeidspartnerne da ideen kom, sier Erik Moen ved Hamre Familiecamping i Kristiansand, som sammen med Lloyd Tryland ved Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen, har vært initiativtaker til prosjektet som 13 campingplasser over hele Sørlandet er gått sammen om, og som har fått prosjektnavnet «Hjerterom».

– Det er fint å få kunne være med å gjøre noe for de mange som trenger en ferie, men som verken har midlene eller muligheten, sier Moen.

Valgte Blå Kors Kristiansand
Han hørte i fjor om en familie som gav et gratis opphold i sitt eget hjem da familien selv reiste på ferie. Han spurte driverne av de campingplassene som er gått sammen om å samarbeide om en felles markedsføring, om å gjøre noe tilsvarende. Tiden strakk ikke til for å få realisert tilbudet sommeren 2014. Men fra og med i fjor høst gikk de 12 på med krum hals.

– Jeg ble klar over hvilket fantastisk arbeid som Blå Kors Kristiansand gjør i byen, da jeg ble med på en av Blå Torsdagskonsertene som Blå Kors Kristiansand arrangerer en gang i måneden. Da ideen om å gi bort ferieplasser kom, ville vi samarbeide med noen som gjør en stor innsats, og som i tillegg har flere hundre frivillige. Mange av dem er med og gir av sin tid og sine krefter av ren godhet. Da rekker hjelpen lenger, og vi visste at ved å samarbeide med Blå Kors Kristiansand, ville vi nå de vi ønsket å nå, nemlig de som trenger et ferieopphold mest, sier Moen.

– En helt fantastisk gave
– Dette er bare en helt fantastisk gave, sier Iris Bjørkmann fra Kristiansand. Hun er en av mange som har fått et gratis ferieopphold.

– Da forespørselen kom om jeg ville ha en slik ferie, ble jeg satt ut. Jeg takket ja nesten før Mia Jacobsen fra Blå Kors Ferier hadde snakket ferdig, smiler hun.

Iris har slitt med sykdom over lengre tid. Som et ledd i å komme tilbake, deltok hun på kurset Smil, et mestringskurs i regi av Kristiansand kommune. Ettersom hun selv vokste opp i et hjem hvor en av foreldrene var alkoholiker, ble det til at hun i fortsettelsen ble med som frivillig i Kickoff, et tilbud i regi av ABUP, Avdeling for barn og unges psykiske helse.
– Det er fint å kunne være med å bidra for dem som virkelig trenger det. Min første tanke etter samtalen med Mia, var at det er sikkert andre som fortjener og trenger dette mer enn jeg, forklarer Iris.

bla_kors3_red

Iris Bjørkmann (til venstre) er en av mange som nå kan se frem til et gratis ferieopphold. Mia Jacobsen fra Blå Kors Kristiansand har administrert ordningen på vegne av campingplassene (Foto: Ivar Eidsaa)

Trenger et pusterom
– Det er en rekke personer som over tid gjør en stor frivillig innsats uten å få så mye igjen for det i form av kroner og øre. Også disse trenger et pusterom, med mulighet for å samle krefter. I tillegg kommer de mange familiene som gjerne vil reise på ferie, men som ikke har råd, sier Mia Jacobsen.

Mia har vært en viktig medspiller for de 12 campingplassene som er gått sammen om å gi de 1.300 ferieplassene.

– Det er Blå Kors Ferier som administrerer det hele og fordeler plassene, sier Erik Moen.

– Samarbeidet har fungert meget bra, legger han til.

– Stort sett samtlige plasser er nå fylt opp. Vi har noen som ikke er fordelt. Så det er fortsatt mulig å få en ferie helt gratis. Bare ta kontakt, sier Mia Jacobsen. I det siste har hun fått enda flere plasser å gi bort. Etter at tilbudet ble kjent i campingkretser, har Åseral Hytteservice tatt kontakt og sagt de de donerer tre hytter.

Dypt takknemlige
Iris Bjørkmann har fått en uke på Lovisenberg Familiecamping i Risør, og tar med datter på 13 og sønn på 14.

– Vi gleder oss masse. Det er ikke blitt så mange ferieturer gjennom årenes løp, innrømmer hun.

– Vi er dypt takknemlige for den gaven som campingplassene har gitt. Det at de gir 1.300 feriesenger midt i høysesongen, senger de kunne ha solgt til full pris til andre, vitner om et varmt hjertelag, sier Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand.

– Vi snakker her om toppsesongen, men hvor campingplassene likevel gir sine beste hytter og leiligheter til våre brukere og frivillige som kommer til en ferdig vasket hytte og hvor sengetøyet attpåtil ligger klart, sier Solheim.

– Det gjør at vi kan drysse godheten disse har gitt, videre til de mange vi er i kontakt med og som er himmelfalne over den flotte gaven de kan få, sier Arvid Solheim.

Disse er med

Dette er de 13 campingplasser er gått sammen om å gi 1.300 feriesenger til de som trenger det.

 

Lovisenberg Familecamping, Kragerø

Sørlandets Feriesenter, Risør

Moen Camping Risør Resort, Risør

Hove Camping, Tromøy

Moysand Familiecamping, Grimstad

Tingsaker Familiecamping, Lillesand

Skottevig Feriesenter, Høvåg

Kristiansand Feriesenter, Kristiansand

Hamre Familiecamping, Kristiansand

Roligheden Camping, Kristiansand

Åros Feriesenter, Søgne

Neset Camping, Byglandsfjord

Åseral Hytteservice, Åseral