Annonse

Gimlemoen ryddes i en uke til


Blindgjengere funnet ved skytebanen på Gimlemoen. | Foto: Forsvarsbygg

Oppryddingen av den 22 mål store leirduebanen ved tidligere Gimlemoen skyte- og øvingsfelt i Jegersberg skulle etter planen være ferdig 4. juli, men er nå forlenget til torsdag 9. juli klokka 19.00.

– Dette skyldes at det er funnet flere blindgjengere enn forventet, og at arbeidene har blitt stoppet flere ganger fordi publikum har kommet innenfor sikkerhetssonen, forklarer prosjektleder Harry Hellebust i Forsvarsbygg skifte eiendom.

– Det er beklagelig at vi må forlenge arbeidene med én uke, men vårt mål er å levere tilbake et trygt og sikkert turområde til byens befolkning, sier Harry Hellebust.

Sikkerhetssonen er opprettet 550 meter fra ytterkanten av området der ryddingen pågår for å ivareta publikums sikkerhet. I ryddearbeidet brukes fjernstyrte anleggsmaskiner, og dersom noen beveger seg innenfor sikkerhetssonen må alt arbeid stanses.

– Totalt har arbeidet stått stille i 54 timer i forbindelse med granatfunn og overtredelse av sikkerhetssonen, sier Hellebust.

En fotgjenger tok seg inn i området og tok bilder, for så å være kritisk til hvordan det så ut. Hellebust mener folk som gjør det utsetter seg selv for unødvendig stor fare, både på grunn av anleggsmaskinene og blindgjengere. Det er så langt funnet 165 blindgjengere i forbindelse med oppryddingen på Gimlemoen.

– 44 av disse er sprengt av Forsvarets personell på stedet. Resten er fraktet bort for destruksjon et annet sted, sier Hellebust.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer