Annonse

Gepardungene er løs!


Foto: Christopher Fornebo / Espen Oscar Olsen, Dyreparken

For første gang i deres liv har de sørlandske gepardungene fått lov til å komme ut i utegården. De tre måneder gamle småkattene fikk oppleve en helt ny verden i dag.

– Dette gikk mye bedre enn jeg hadde sett for meg, sier dyrepasser Olav Åsland.

Han hadde fryktet at det ville ha drøyd lenge før ungene våget seg ut. Men utslippet gikk over all forventning. Tre av ungene lot seg ikke be to ganger. Den siste, en av jentene, syntes nok det store åpne hullet til verden utenfor var litt skummelt. Hun er litt mer forsiktig enn de tøffe brødrene sine, og ble stående midt i åpningen, lenge, viftet litt med halen og var helt taus, før hun til slutt tok sats og våget seg ut sammen med de andre, opplyser Dyreparken i en pressemelding.

Dyreparken har aldri hatt gepardunger, og derfor har de hentet inn råd og vink fra andre dyrehager i norden. Rådet var å vente minst to måneder etter fødselen før man slapp de løs i et større område.

-Derfor har vi ventet ekstra lenge for å være helt sikker på at dette skulle gå bra. Vi har også sikret trær og potensielle farer både på land og i vann, forteller Olav Åsland.

Han har selv i lang tid sett frem til denne dagen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer