KRS247.no

Henter værvarsel...

– Gateparkering er et problem for oss

Maskinfører Arvid Høyåsen i Kristiansand Ingeniørvesen hadde en ganske rutinemessig dag på jobb i dag, men det var ganske hektisk natt til mandag og tirsdag.

– Da måtte vi ut tidlig, sier Høyåsen til KRS247.

Vi møter ham i Kuholmsveien ved Lund Torv der jobben gikk ut på å rydde bort snø fra venstre kjørefelt og fortauet. Han sitter i en UTV 200 H fra Øveraasen. Det er en hjullaster som er utstyrt med en fres, som gjør en effektiv jobb å frese snøen gjennom en kanal og oppi en lastebil.

Arvid Høyåsen (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Når lastebilen er ferdig, kjører den bort og heller snøen i Otra, forteller maskinføreren.

Det er i prinsippet ikke et miljøproblem, men det er ikke bare, bare å helle snøen i elva.

– Vi tar prøver av snøen og sender den til analyse. Men jo fortere vi får kjørt snøen bort, desto bedre er det. Da får den ikke tatt opp så mye forurensning, sier Høyåsen.

Et stadig fenomen under snøryddingen i Kvadraturen er biler som er parkering i gatene og maskinføreren innrømmer at det ikke alltid er noe de setter pris på.

– Det er jo et problem for det er ikke alle som gidder å skuffe inn bilen, så de setter den bare på utsiden av brøytekanten, så det er jo en utfordring for oss. Vi ønsker jo at bilene skal parkere fornuftig, forteller han.

Dersom det står mange biler i gaten, hva gjør dere da?

– Hvis det er folk som bor der, pleier vi å sende ut en sms om at vi kommer for å rydde snø. Da flytter de fleste bilene sine eller setter opp parkering forbudt-skilt, men det må stå en 24 timer før det virker da. Det tar litt tid, men en sms er veldig hjelpsomt, sier Arvid Høyåsen.

Hør mer om vår tur i brøytebilen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306897182″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]